diumenge, 4 de maig del 2008

Concert per a piano núm. 5, de Beethoven

Aquest cap de setmana ha estat molt informàtic. De fet he tret la pols i posat una mica al dia diverses coses. Entre d'altres aquest mateix bloc, que feia molt, moltíssim, de temps que no teia cap entrada nova.

Com que racionalitzar i optimitzar les coses en fa treure més rendiment he procurat que hi hagués relació entre unes i altres feines.

Així també he posat al dia la pàgina web.

Des del seu inici volia incloure-hi un apartat de música. I sempre era un aspecte pendent. És clar, fer un llistat de les coses que t'agraden... pot ser realment llarg. Així que he optat per canviar d'estratègia. Ho faré de mica en mica. Ara hi ha hagut la primera aportació.

Ha estat una de les peces que més m'agrada. No sé, pot ser el top 1 del meu rànquing particular.

Es tracta del Concert per a piano número 5, Op. 73, de Beethoven. A part d'enllaçar-lo a la pàgina web n'he buscat més informació. Veig que no només a mi m'agrada. Vaja, que és una de les obres més populars de Beethoven. O que l'any passat també va assolir la primera posició de les 100 peces clàssiques que més agraden a Austràlia, segons l'emissora de música clàssica de l'ABC australiana.

I és clar ja posats a fer vaig mirar què en deia la Viquipèdia. Ai las, aquesta entrada no hi era. Doncs com que hi havia dies, estones i ganes... l'he feta, entrada nova de trinca. Si calen rectificacions ja les hi faran, que per això nés una enciclopèdia oberta. De fer bàsicament és una traducció i adaptació de la mateixa entrada de la versió anglesa.