Contrastant. Veure les diferències entre dues o més coses.
Això està bé. És una bona manera de poder veure la realitat, o bé allò que més se li assembla.
A tots ens ha cridat l'atenció, i fins cansat amb el temps, el ball de xifres que ofereixen alguns actes multitudinaris. Per exemple l'assistència en manifestacions. On les xifres poden variar considerablement segons les donin els convocants o la guàrdia urbana o qui diminis sigui.
Això també li va passar a un col·lectiu de persones, algunes mestres, que amb el temps va idear un sistema de recompta com a mínim és transparent, és a dir, s'explica com es fan els càlculs.
Aquest col·lectiu, amb el nom de Contrastant, compta amb un interessant web, que porta un subtítol prou interessant: “una lectura dels media”.
Un dels actes que sempre havien estat en el punt de mira d'aquest col·lectiu era la “Feria de Abril”, organitzada per la FECAC.
Enguany no hi ha hagut ball de xifres en aquest sentit. I una notícia de Catalunya Ràdio em va cridar l'atenció:
“En un discret acte protocolari de cloenda la FECAC no va voler aventurar-se a donar dades d'assistència. Però la novetat és que el col·lectiu Contrastant tampoc dirà les dades d'assitència. Aquest any els han contractat i no podran fer públics els resultats”.
Aques text que he copiat literalment del bloc horari que l'emissora té penjat a internet i que correspon a dilluns dia 8 de maig a les 07 hores i 14 minuts, és el quin em va cridat l'atenció.
És evident que la notícia podia ser més o menys errònia, com tantes altres. I per això em vaig connectar al web i en no veure res que hi fes referència em vaig posar en contacte amb el col·lectiu Contrastant a través del correu electrònic.
La resposta va ser força ràpida i amable. Em feien notar que potser no havia entès prou bé la notícia... però que en tot cas “CONTRASTANT ha comptat la Feria perquè una empresa ens ha contractat per tal de comptar-la. Aquesta empresa no és la FECAC.
Aquesta empresa, quan faltaven tres setmanes per començar la Feria, ens va dir que no podíem fere pública la xifra. Ja fa dies queestem insistint perquè la faci pública, sobretot perquè la Feria no n'ha ofert cap. No sé si ens en sortirem. Espero que sí.”
En tot cas se suposa que quan van signar el contracte ja sabien que no podrien oferir aquestes xifres, o en tot cas si això no forma part del contracte no tenen perquè seguir la beta de l'empresa.
És clar que a tots ens agrada veure els defectes en els altres, a mi el primer, i que quan això se'ns aplica a nosaltres... no sempre ho entomem igual. Però és un sa exercici que hem d'aprendre.
En aquest cas Contrastant no ens permet contrastar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada