dissabte, 4 de gener del 2020

Em surteixo de nous jocs de cartes de les formes més variades. Quan en veig una d'interessant en un comerç o en alguna fira. O be en una botiga especialitzada... I encara en viatges. Per trobar-ne de rares o bé amb matges del lloc, com a record.

Avui us vull parlar d'una d'aquestes. O millor dir, de dues. Les vaig comprar en un viatge a Madrid. Són una de tipus espanyol i una altra de tipus de pòker. Per tant amb un contingut de 50 cartes la primera i de 54 la segona.


Les dues tenen en comú l'empresa que les comercialitza: Manufacturas Hema S.A. Ubicada a Esplugues de Llobregat. Disposa d'una pàgina web, però buida de contingut. També tenen en comú que l'anvers té una part dedicat al valor i al coll que marca cada carta, però també una imarge característica de la ciutat de Madrid. No sempre massa ben descrita, per cert. 



Una bona colla d'imatges són comunes a les dues baralles, amb una perspectiva més o menys propera (molt poc), possiblement per la petita difeència de mida, i sobretot per ocupar més o menys part de la carta. Ara bé, hi ha imatges que només estan en una baralla o altra, i per tant no només pel fet que una baralla tingui més o menys cartes que l'altra. I encara fer constar que una mateixa carta no repeteix en una baralla i altra el mateix nombre facial, ni formen part del mateix coll...



En un futur, espero que proper, en trobareu totes les imatgtes, i també la comparació entre les dues, en el web de Joc de cartes.

Publicat al bloc Jocs de cartes